Over mij

Werken vanuit mijn hart en in verbinding. Dat is waar ik voor sta. Na twintig jaar ervaring in de hulpverlening en mijn eigen levenservaringen ben ik erachter gekomen, dat ik dit het beste kan doen met behulp van de paarden en mijn hond.

 

 

Mijn opleidingen, werkervaringen en persoonlijke ervaringen zet ik in bij het begeleiden en coachen. De paarden staan hierbij centraal. Als persoon ben ik authentiek en empathisch. Dit maakt dat ik tijdens de coaching je kan steunen wanneer er lastige thema’s aan bod komen, maar ook dat ik je confronteer en uitdaag wanneer dit nodig is.

 

Mijn gedrevenheid zit er in dat ik het liefst zo veel mogelijk mensen gelukkig en in harmonie met zichzelf, elkaar en de omgeving zie. Dat heb ik in die zin gemeen met de paarden. Zowel door eigen ervaring als door mijn werkervaring wet ik dat dit niet altijd eenvoudig is en ik ben ervan overtuigd dat zolang er geen harmonie binnen in jezelf is, kan je niet komen tot harmonie met anderen en je omgeving. 

 

Ruim twintig jaar heb ik in de hulpverlening gewerkt. Altijd met veel plezier en passie, maar zowel cliënten als ik bleven in onze eigen patronen hangen. Persoonlijk en als professional heb ik ervaren, dat praten niet altijd voldoende is. Daarom werk ik met mijn paarden ervaringsgericht en lichaamsgericht. Zelf verwonder ik me nog dagelijks over de kracht hiervan. 

 

Gelukkig komt er steeds meer bekendheid over het werken met paarden en lichaamsgericht werken. Wat zou het mooi zijn als lichaam en geest niet meer als twee losse elementen worden benaderd binnen de gezondheidszorg en de hulpverlening. Zelf wil ik hier graag aan bijdragen door samen te weken met de reguliere hulpverlening. 

 

Jenny van Bijsterveldt, professioneel paardencoach, Harmonio