Paarden, Leiderschap en harmonie in uw team

Paarden kunnen alleen overleven in een kudde. Voor mensen geldt dit in zekere zin ook. Om als zorgprofessional goede zorg te kunnen leveren heb je elkaar nodig. Bij een goede samenwerking zal je elkaar versterken. Wanneer het om leiderschap en werken in teamverband gaat kunnen we veel leren van paarden. Paarden bestaan al ruim zeventig miljoen jaar op deze aarde. Dat is een brok aan ervaring. Paarden zijn vluchtdieren en leven in een kudde. Ze zijn volledig van elkaar afhankelijk om te kunnen overleven. Hierdoor zijn paarden van nature uitgerust om naar de meest geschikte leider te zoeken voor elk moment en elke taak. Paarden hebben geen last van een ego, moeite met communicatie of het geven van kritiek. Paarden communiceren vliegensvlug met elkaar via beweging, lichaamstaal en verbinding. Ze eisen absolute aandacht en transparantie van elkaar. Dit is noodzakelijk om te kunnen leven.

 

Hoe zou ons leven er uit zien als wij op een dergelijke manier met elkaar om zouden gaan? Hoe zou het team waarin je werkt functioneren als iedereen op deze manier zou werken? Als iedereen precies hetgeen kan en mag doen waar zijn kracht zit en een ander de ruimte geeft waar diens kracht zit. Binnen de zorgverlening, wordt steeds meer gestreefd om horizontaal te werken. Er vindt een verschuiving plaats. Verschuivingen gaan altijd gepaard met onrust. Hoe zet je deze transitie in en hoe krijg je heel het team mee? Hoe krijg je het voor elkaar dat iedereen in zijn of haar kracht staat en de juiste positie inneemt? Dit kan je bereiken door je team te laten coachen door de paarden.

 

Tijdens de coaching zullen de paarden veel informatie geven over de verschillende rollen, natuurlijk leiderschap en waar in het team de spanningen zitten. Programma’s voor team coaching zijn altijd op maat. Ieder team staat immers voor andere uitdagingen. Haal nu alles uit uw team wat erin zit met een losse coaching dag of een compleet coaching traject. Tijdens een vrijblijvend gesprek hoor ik graag waar uw team momenteel tegenaan loopt en geef ik advies hoe paardencoaching van Harmonio hierbij kan helpen. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken. 

 

 

paardencoaching voor teams